Алуминиева дограма

Алуминиевата дограма има доста предимства, като по-голяма устойчивост на ултравиолетови лъчи (UV лъчи) и добра издръжливост на екстремни атмосферни условия. Също така, алуминиевите дограми са много лесни за обработка. Недостатък на алуминия, а оттам и на алуминиевите дограми, е високата цена, която е продиктувана от високия разход на енергия за изработката им. При алуминиевите дограми се използват EPMD уплътнения. Те са дълго издръжливи поради техните еластични свойства.

Желаният цвят на алуминиевата дограма се постига чрез прахово боядисване с гланц в различни цветове, които можете да видите в каталога на RAL. Съществува и специална технология, чрез която се постигат цветове в имитация на дърво (златен дъб, орех и др.) и декор.

Алуминиевата дограма има следните основни свойства:

„img src=“http://lineaplast.com/wp-content/uploads/2014/02/aluminieva-dograma.jpg“ title=“Алуминиева дограма, от LineaPlast, на най-ниски цени и най-високо качество“ alt=“Качествена алуминиева дограма на най-ниските цени в България.“ align=“right“ width=“290″ height=“200″>
- Термоизолация на алуминиева дограма – алуминият има способността да провежда топлина. В практиката се използват два типа алуминиеви профили за дограмите – с прекъснат термомост и студени. Алуминиевите дограми със студени профили, не разполагат с изолационни свойства. Те се използват главно за врати и прозорци във вътрешни помещения. Другия тип алуминиеви дограми – „С прекъснат термомост“ има термоизолационни свойства и се употребява за външни прозорци, входни врати и други.

- Дълготрайност на алуминиева дограма – Алуминиевите профили на дограмата не стареят и не се влияят от UV-лъчите.

- Лесна поддръжка на алуминиева дограма – Алуминиевите дограми се почиства много бързо и лесно.
Алуминиевата дограма е по-издръжлива, чисти се по-лесно от PVC дограмата, като се предлага и широка гама цветове

- Температурен диапазон - Алуминиевите профили на дограмата са изключително добре изолирани и в широк температурен диапазон не се поддават на деформации и напуквания.

- Форми – Алуминиевите дограми предлагат различни функционални решения поради многообразието си от системи. Те са подходящи за прозорци, врати, окачени фасади, зимни градини и други.

- Цветове на алуминиева дограма - Широка гама с цветове, на дограмата, от каталога на каталога на RAL, както и възможност за боядисване на профилите в дървесна имитация.

- Екологичност на алуминиева дограма – Алуминият, в дограмата. е екологичен материал, който позволява бързо и лесно рециклиране.

- Запазване на стойността на алуминиева дограма – Металът не губи стойността си дори след демонтаж.