Въпроси и отговори за дограми

Тук ще намерите отговор на най-често задаваните въпроси, свързани с нашата дейност:

Много чест въпрос, задаван от клиентите, е: „Каква е цената на квадратен метър дограма?”. Правилният отговор на този въпрос е „Различна”. Цената на всеки прозорец е комплексна величина. Тя зависи от неговите размери, конфигурация, брой отваряеми и неотваряеми части, брой делители, цвят на дограмата, вид стъклопакет. Дори само един от тези показатели да се промени, променя се и цената на прозореца. В този смисъл при едни показатели цената на квадратен метър е една, а при променени условия – тя се увеличава или намалява. За да бъдем ясни ще дадем пример с прозорец с размери 1000 х 1000 мм и различни конфигурации на отваряне /фиг. 1-3/. При използване на бял петкамерен PVC профил Aluplast и стъклопакет 24 мм бяло – бяло стъкло /4+4/, цените на трите конфигурации ще бъдат както следва:

Фиг.1.
Фиг.2.
Фиг.3.

Цената на всеки прозорец е индивидуална и е съобразена с неговите характеристики. Не се колебайте да се обърнете към нашите сътрудници, за да получите точната цена за Вашата дограма.

Често при остъкляване на тераси, се налага и така нареченото подзиждане под дограмата с цел осигуряване на по-голяма площ, на която да легне дограмата. Ние разполагаме със специалисти, които ще подготвят монтажа на дограмата по най-добрия начин (виж снимките отдолу).

Фиг.1.
Фиг.2.
Фиг.3.
Фиг.4.

След монтажа на дограмата следва измазване или така нареченото обръщане на новата дограма. Според вида на сградата, на която е монтирана новата дограма, може да се наложи само замазване (на някои панелни жилища) или обръщане (тухлени сгради и някои типове панелни жилища). Тогава се налага използването на допълнителни материали – гипсокартон, фибран, ръбохранители и др.